neděle 10. října 2010

a přišel podzim...

Barevné listí padá na zem, cestou do města zakopávám o kaštany, začíná být větší tma a chladno, začíná období šál a teplých svetrů... JE TU PODZIM!!!

Mám ráda toto období, vše se zbarví do stejného tónu barev -všude kam se podíváte se zelená mění na hnědou, či tmavě oranžovou až červenou, a nebo žlutou. Krásné pokochání pro naše oči... A pak do toho vidíte všechny Francouze, kteří se v tomto ročním období, začínají halit do šedých, či černých kabátů. Jen občas na školním dvoře zahlídnete barevného člověka a víte, že je to cizinec - že je to Čech....

Ale co se týče novinek, tak jich moc není...bohužel. Conseil régional letos hodně šetří(to je ta instituce,která z části financuje náš pobyt v Dijonu, mimo jiné je to taky komplex asi pěti budov v Dijonu, který je ve dne v noci osvětlen, ale to je jen taková ukázka jejich šetření). Jinak tedy conseil, každý rok pořádá takové shledání Čechů a Poláků, administrace, a i rodinek, ke kterým chodíme o víkendech. Všichni se vymódí, udělá se pár fotek před ošetřovnou... taková už česká tradice,která se bohužel letos konat nebude. Tak se asi jen navlečeme do krásných šatů a půjdeme se jen tak vyfotit:)
Ve škole to začíná být čím dál tím víc zajímavější. A pomalu, ale jistě se mi hromadí papíry a sešity na stole se všemi různými úkoly.... něco s tím budu muset udělat! Taky už se blíží prázdniny, za dva týdny se na skok podívám domů... na dlouhý odpočinkový skok!

Už se na tebe těším PODZIME v České republice!

1 komentář:

  1. Je neuvěřitelný, že zrušili pozvání na Conseil. Je to definitivní? Ale podle toho, co jsem slyšela v rámci kuloárních informací, s českou sekcí to do budoucna vypadá bledě. Viděla jsem, že máte problém s vlakem zítra na letiště. Francouzi jsou... no snad se vám podaří v klidu odjet domů. Přeju pěkné prázdniny!!!

    OdpovědětVymazat